EVENIMENTVEDETE

DIVERSITATE ȘI INCLUSIVITATE ÎN MODĂ

Industria modei este o industrie care, sub o formă sau alta, își face simțită prezența în viețile tuturor oamenilor. Fie că vorbim despre un mod de exprimare a valorilor personale, despre o istorie către care mulți își îndreaptă atenția pentru modele de creativitate și hotărâre, despre locuri de muncă și campanii de CSR, moda influențează viziunea și calitatea vieții fiecăruia dintre noi.

În prezent, mai mult ca niciodată, raportarea la o populație tot mai diversă, formată din persoane de etnii și culturi diferite, cu stiluri de viață ce par de multe ori la poli opuși este pe cât de necesară, pe atât de dificilă. Dacă diversitatea este scopul, inclusivitatea este metoda.

Branduri internaționale, precum Tommy Hilfiger, au înțeles importanța acestor demersuri, implicându-se în ultimii ani tot mai mult, pe de o parte în crearea unui climat de lucru primitor, în care persoanele sunt acceptate și încurajate să facă parte indiferent de etnia, cultura și stilul de viață pe care le au, iar pe de altă parte, în realizarea unor colecții care să țină cont de faptul că fiecare persoană în parte este unică.

SS20 TOMMY HILFIGER LONDON FASHION WEEK 02/16/2020

Adoptarea unei culturi a diversității a fost extrem de vizibilă în cadrul show-ului de modă TOMMYNOW Primăvară 2020, organizat de brand-ul Tommy Hilfiger în cadrul Săptămânii Modei de la Londra. Acesta a îmbrățișat filosofia „Style for All” – credința că stilul excelent șterge toate limitele referitoare la sex, vârstă, etnie și corp. Două dintre colecțiile principale prezentate în cadrul evenimentului – TommyXLewis și TommyXLewisXH.E.R. – oferă măsuri extinse pentru toate constituțiile corporale, în timp ce HILFIGER COLLECTION a creat piese vestimentare pentru femei și bărbați în paralel cu încurajarea împărtășirii între sexe a pieselor vestimentare din garderobă.

TOMMYNOW a devenit, în timp, o platformă pentru inclusivitate și diversitate prin intermediul unor statemanet-uri îndrăznețe despre cum ar trebui moda și spectacolele de modă să arate cu adevărat. Echipa inclusivă continuă să celebreze și să prezinte cu mândrie modele cu un brackground, măsuri, vârste, expresii de gen și etnii diverse.

Din echipa de modele care au defilat pe podium pentru brand-ul Tommy Hilfiger în cadrul evenimentului de modă TOMMYNOW Primăvară 2020 au făcut parte Winnie Harlow, Halima Aden și Jourdan Dunn.

SS20 TOMMY HILFIGER LONDON FASHION WEEK 02/16/2020

Tot brand-ul Tommy Hilfiger a dezvoltat, de asemenea, o colecție adaptivă, adresată persoanelor cu provocări privind mobilitatea și sănătatea. Tommy Hilfiger Adaptive a fost creată cu un singur scop – acela de a oferi un stil american clasic, cool și design-uri cu un twist inovativ ce simplifică pentru toată familia îmbrăcarea ținutelor preferate. Democratizarea modei a făcut întotdeauna parte din ADN-ul brand-ului Tommy Hilfiger, acesta din urmă devenind primul brand de designer care a pus pe piață haine adaptabile.

Aceste exemple arată încă o dată ca moda nu este doar despre haine. Din contră, moda este în primul rând despre și pentru oameni, iar în acest sens, îmbrățișarea unei culturi a diversității și inclusivității nu este o opțiune, ci o obligație pe care brand-uri precum Tommy Hilfiger și-o asumă, ducând industria modei mai departe.

# # #

Despre SARKK SA

SARKK SA, fondată în 1998, este distribuitor exclusiv Tommy Hilfiger în România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord și Moldova. Produsele Tommy Hilfiger sunt prezente în magazinele TOMMY HILFIGER, buticuri și o rețea extinsă de magazine selecționate.

De la 1 iulie 2019, Sarkk SA a fost numită distribuitor exclusiv și partener de franciză al CALVIN KLEIN în România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania și Macedonia de Nord.

SARKK S.A. a căutat întotdeauna echilibru și o creştere organică, condusă de valori CSR și de aceea este una dintre cele mai puternice companii din piață, dezvoltându-se constant, captând atenţia celor mai exigenţi consumatori.

Despre Tommy Hilfiger

Cu un portofoliu de brand ce include TOMMY HILFIGER și TOMMY JEANS, Tommy Hilfiger este unul dintre cele mai recunoscute grupuri de designer de lifestyle premium din lume. Obiectivul său este proiectarea și comercializarea de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte sport de înaltă calitate pentru bărbați, articole de îmbrăcăminte și îmbrăcăminte sport pentru femei, îmbrăcăminte pentru copii, colecții de denim, lenjerie (inclusiv halate, pijamale și îmbrăcăminte de casă), încălțăminte și accesorii. Prin intermediul unor parteneri licențiați, Tommy Hilfiger oferi produse de lifestyle precum ochelari, ceasuri, parfumuri, costume de baie, șosete, mici articole din piele, articole de uz casnic și genți de voiaj. Linia de produse TOMMY JEANS constă în îmbrăcăminte din denim și încălțăminte pentru bărbați și femei. Colecția este completată de o varietate mare de genți, accesorii și parfumuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *