O artistă de muzică populară stabilită în Italia, Axenia Bergaggio Rozniciuc, a compus o melodie pe timp de coronavirus. Și Ozana Barabancea cântă o melodie bisericească, o rugăciune la pian.

O artistă de muzică populară stabilită în Italia, Axenia Bergaggio Rozniciuc, face haz de mecaz șia compus o melodie pe timp de coronavirus, pe ritmuri maramureșene, apoi a făcut o parodie după o bunecunoscută piesă din folclor, interpretată de Maria Tănase. În paralel și artista Ozana Barabancea cântă o rugăciune.

Axenia Bergaggio Rozniciuc este o cântăreață de muzică populară stabilită în Italia, unde este căsătorită cu un talian. Cei doi locuiesc într-o localitate în apropiere de Torino și cumva au fost mai feriți de pandemie. Artistă completă, Axenia a compus în aceste zile versuri noi pe linia melodică a unei celebre melodii de la noi, pe care o interpreta Maria Tănase, ”Leliță, Ioană”.

Axenia Bergaggio Rozniciuc
Axenia Bergaggio Rozniciuc

Supărată ca noi toți, că virusul ucigaș ne-a dat viața peste cap, cântăreața încearcă să treacă peste această perioadă cu umor și totodată pune punctul pe ”i” în aceste versuri. ”Nu pot merge înRomânia, Lelițo Ioană, de parcă am fi leproși, Lelițo Ioană/ Nu ne vor românii noștri, Lelițo Ioană. / Păi totul este-o măscărie, Lelițo, Ioană, / Pentru bani fac pendemie, Leliță Ioană / Lovesc în economie, Leliță Ioană…”, spune ea în aceste versuri făcute ad-hoc într-o înregistrare pe Facebook, pentru prietenii ei virtuali. În plus, ea ne spune că ”Cel ce crede-n Dumnezeu, Leliță, Ioană/ nu-l atinge niciun rău, Leliță, Ioană”. Interpreta de muzică populară a devenit virală pe internet, după ce a postat pe Facebook, și a trimis înregistrarea piesei și prietenilor săi pe telefon, care circulă și acum pe whats up sau pe messenger.

Iată ce a compus Axenia!

Și Ozana Barabancea a simțit în aceste zile că este nevoie de rugăciune și a interpretat vocal și la pian, o cunoscută rugăciune, “Mântuieşte, Doamne, poporul Tău”. 

Ozana Barabancea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *