La ziSanatate

Semnele din sarcină care trebuie să te trimită la medic

Perioada sarcinii este plină de schimbări bulversante pentru viitoarele mămici. De la stări de rău, până la emoții contrastante, temeri și întrebări la care încearcă să caute răspuns. 

Unele din acestea nu sunt alarmante și nu necesită vizita la medic. Totuși, gravidele trebuie să consulte rapid specialistul în anumite cazuri, situații pe care Ela Crăciun le prezintă în prima sa carte, “9 luni fără griji”, ce va fi lansată în data de 24 mai.

“Nu te îngrijora dacă ai amețeli dimineața sau dacă nu mai încapi în perechea preferată de pantofi și nu-ți suna medicul în fiecare săptămână să-l întrebi câte pahare de apă trebuie să bei, dar fă-i o vizită de urgență în caz că te confrunți cu una dintre următoarele probleme:

  • ai stări de amețeală severe însoțite de dureri de cap și de probleme de vedere
  • sângerările vaginale sunt foarte abundente
  • ai convulsii
  • te simți foarte slăbită
  • ai febră mare și frisoane
  • ai dureri abdominale sau de spate puternice
  • simți că îți pierzi respirația
  • vomiți excesiv
  • bebelușul se mișcă mai puțin decât ar fi normal”, scrie Ela Crăciun în cartea sa, “9 luni fără griji”.

“9 luni fără griji” este prima carte despre sarcină a unui blogger din România. Volumul este scris având la bază experiența vedetei TV de mamă a trei copii și este susținut de informațiile medicilor și ale specialiștilor care le vor fi de ajutor, ca bază de informație, viitorilor părinți.

“9 luni fără griji” include răspunsurile la 101 întrebări, cele pe care femeile însărcinate și le pun cel mai des, selectate din discuțiile în mediul online, pe blogul și paginile sale de socializare, cu femeile din comunitatea sa.

Ela Crăciun a strâns informații extrem de utile de la specialiști, astfel încât viitoarele mămici să primească răspunsurile corecte la întrebările lor, axate pe studii medicale.

Cartea parcurge toate etapele sarcinii, întrebările și problemele cu care se confruntă viitoarele mame, abordând curajos chiar și subiecte considerate de multe persoane drept tabu, precum sexul în timpul sarcinii, miturile băbești, emoțiile și depresia unei gravide.

Nu doar viitoarele mame vor găsi documentarea necesară, ci și partenerii acestora. Viitorii tătici se vor putea informa referitor la rolul lor în toată această călătorie, de la posibilitatea de a lua concediu de paternitate, până la însoțirea mamei la analize și sprijinul emoțional pe care îl acordă. Informațiile incluse în volum îi vor ajuta să își înțeleagă mai bine partenerele în această perioadă specială, plină de emoții.

Cartea “9 luni fără griji”, care va fi lansată pe 24 mai printr-un eveniment cu intrare liberă  pe terasa Promenada Mall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *