FrumuseteSanatate

Dr. Ruxandra Sinescu: “Rinoplastia nechirurgicală oferă rezultate spectaculoase!”

Rinoplastia este una dintre cele mai căutate operații estetice. Intervenția chirurgicală poate îmbunătăți semnificativ atât forma, cât și dimensiunile nasului, rezultând astfel un aspect mult mai armonios al întregii fețe. Cu toate acestea, recuperarea îndelungată, frica de complicații postoperatorii și costul relativ ridicat sunt motive pentru care doar o parte din cei care ar beneficia de pe urma unei rinoplastii ajung pe masa de operație. Din fericire, există alternative.
 
Medicul primar chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, Ruxandra Sinescu – Băltățeanu ne vorbește despre această alternativă nechirurgicală: “Rinoplastia nechirurgicală oferă rezultate spectaculoase în doar câteva minute, fără operație, fără urme și fără să fie nevoie să lipsim de la serviciu. Se utilizează aceleași substanțe injectabile cu ajutorul cărora umplem risurile profunde sau aducem volum pe ariile aplatizate – este vorba în primul rând despre minunatul acid hialuronic de diferite vâscozități. Rinoplastia injectabilă este utilizată în mod obișnuit pentru ameliorarea profilului facial, dar poate fi folosită și pentru a contracara semnele de îmbătrânire. Astfel, cu ajutorul câtorva înțepături fine și a unei cantități mici de acid hialuronic, se pot obține transformări miraculoase, dar în același timp temporare și complet reversibile, ale formei nasului. Trebuie să înțelegem de la început că această metodă nu poate reduce dimensiunile piramidei nazale – pacienții care au acest obiectiv nu beneficiază decât de pe urma intervenției chirurgicale – însă, prin simetrizare și prin estomparea neregularităților de contur, nasul poate părea mai mic și proporțiile faciale pot fi echilibrate. În plus, rinoplastia injectabilă poate oferi o alternativă non-invazivă pentru pacienții nemulțumiți de rezultatele unei intervenții chirurgicale care altfel ar solicita chirurgie de revizie”.
 
Rinoplastia “medicală” poate fi utilă pentru:
 
·        Reducerea aspectului de “cocoașă”
·        Reducerea sau eliminarea depresiunilor sau șanțurilor inestetice
·        Îmbunătățirea simetriei piramidei nazale
·        Crearea unui efect de lifting în cazul unui vârf nazal înclinat
·        Ridicarea și definirea dorsumului nazal plat
·        Alungirea unui vârf rotunjit
·        Corecția nasului “în șa”
 
Procedura este rapidă și confortabilă și constă în microinjecții – plasarea unor cantități extrem de mici de filler (care poate fi temporar sau permanent) în zonele care necesită corecții, pentru a obține un aspect mai neted și mai simetric. Rezultatul final se obține după un numar de tratamente (2-3 în general), cu o pauză de cel puțin 4-6 săptămâni intre sesiuni. Rinoplastia nechirurgicală se efectuează în anestezie topică locală și durează în jur de 30 de minute. Rezultatele se mențin până la doi ani în cazul produselor temporare, în funcție de substanța injectată”, ne-a mai spus dr. Ruxandra Sinescu – Băltățeanu.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *