Sanatate

Alimente care te țin sănătoase

Superalimentele sunt acele produse care conțin o cantitate mai mare de substanțe nutritive esenţiale. Și, pentru că dieta este foarte importantă pentru menținerea sub control a sănătății, iată care sunt superalimentele pe care trebuie să le mănânci.

Nuci pentru o inimă sănătoasă

Nucile sunt surse importante de antioxidanți și acizi grași Omega-3, ceea ce reduce riscul de boli de inimă. Consumul zilnic de nuci scade riscul de boli cardiace cu până la 40%.

Spanac pentru sănătatea ficatului

Afecțiunile hepatice sunt cauzate de obiceiuri alimentare nesănătoase, consumul excesiv de alcool și inflamație. În acest sens, consumul de spanac poate fi o opțiune sănătoasă deoarece conține vitamina E într-o cantitate mare, ceea ce ajută la detoxificarea ficatului. O altă opțiune este sucul de spanac, pe care-l poți bea pentru eliminarea toxinelor din organism.

Fasole pentru diabet

Fasolea este o opțiune bună pentru persoanele care suferă de diabet, deoarece substanțele nutritive ajută la gestionarea zahărului din sânge.

Ulei de nucă de cocos pentru obezitate

Uleiul de nucă de cocos conține grăsimi saturate, acizi grași și vitamine, care stimulează metabolismul și mențin greutatea sub control. În afară de aceasta, ajută și la arderea excesului de grăsimi din organism.

Ouă pentru ochi sănătoși

Oul conține luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care ajută la menținerea sănătății ochilor. Ouăle conțin, de asemenea, proteine și aminoacizi care îmbunătățesc vederea.

Superalimentele au efecte pozitive asupra sănătății, inclusiv asupra unor probleme de sănătate deoarece conțin minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți, în cantități mari.

sursa: clickpentrufemei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *