VEDETE

Ela Crăciun te învață cum să îi faci prima baie bebelușului

Ela Crăciun vine în ajutorul viitoarelor mămici cu sfaturi practice despre cum se realizează prima baie a bebelușului, imediat după naștere.

Vedeta de televiziune, cunoscută în mediul online ca SuperMom, a filmat prima experiență de acest tip a băiețelului ei, Nicholas Andrei, care a venit pe lume în urmă cu trei săptămâni, și a povestit pe blogul ei,. www.elacraciun.ro, cum a decurs totul.

În același timp, a întocmit lista celor necesare pentru prima baie a bebelușului și a divulgat la ce anume trebuie să fie atente proaspetele mămici când execută acest lucru.

“Deși foarte mulți specialiști spun că ar trebui să facem baie în fiecare seară, doctorul nostru de familie, care mi-a văzut toți cei 3 copii, spune că o dată, de două ori pe săptămână este de ajuns, pentru că ei nu transpiră, nu merg de-a bușile să se murdărească. Noi îi facem de două ori pe săptămână baie complet, și pe cap, iar în rest îl spălăm la funduleț de fiecare dată după ce are scaun.

Se recomandă să faceți băița înainte de masă, pentru că dacă o faceți după ce au mâncat, din cauza mișcărilor, vor vărsa. Dacă aveți totuși un bebeluș foarte înfometat, care se trezește și v-ar mânca și pe voi, și atunci momentul băiței ar amâna foarte mult masa, puteți să îi dați jumătate de lăptic înainte de baie și cealaltă parte după baie. Cel mai bine ar fi să păstrați o oră fixă la care să-i faceți baie în fiecare zi sau măcar o perioadă aproximativă. Pentru că la noi momentul băiței este întotdeauna cu soțul meu, ultima dată, el a avut trabă la birou până mai târziu și bebelușul se trezise deja, dar am așteptat până când a venit el. Este greu de crezut că după atâta timp poate să îmi fie teamă, știu, dar este purul adevăr. Așa că și dacă voi aveți astfel de temeri, încercați să le propuneți tăticilor și s-ar putea să fiți foarte surprinse să vedeți cât de încântați vor fi și cât de bine se vor descurca.

În primele luni, băița este un factor de sres pentru bebeluși, așa că cel mai bine ar fi să reușiți să vă încadrați în 5-7 minute, maxim 10.  Alesiei țin minte că nu îi plăcea absolut deloc. Țipa tot timpul, dar lui bebi îi place și atunci când simte căldura apei încep și dă din piciorușe.

Dacă le faceți baie în chiuvetă, puneți deasupra un prosopel, astfel încât pielea lor să nu ia contact direct cu chiuveta, care e prea rece pentru ei. Noi așa îi facem baie momentan, urmând ca după o lună să-i facem în cădiță.

Tot pentru a termina tot procesul cât mai repede, pregătiți tot ce aveț nevoie înainte de a începe băița.

Ce ne trebuie pentru băiță:

  • cădiță dezinfectată (în prima lună puteți face băița în chiuvetă, care a fost dezinfectată și clătită bine)
  • mașă de înfășat
  • scutec/ prosopel pe care să îl scoateți
  • hăinuțe curate
  • cremă/ulei de corp
  • comprese sterile
  • ser fiziolgic
  • seringă”, a scris vedeta pe www.elacraciun.ro

Ela Crăciun a adus pe lume miercuri, 17 octombrie, un băiețel, cel de-al treilea copil al său. Micuțul a avut la naștere 2,760 kilograme și 50 cm și a primit din partea medicilor nota 10. Vedeta TV a apelat la nașterea naturală, la fel cum au venit pe lume și primii săi copii, Alex și Alesia.

Ela Crăciun este unul din cei mai de succes bloggeri din România, blogul său având lunar in jurul a 1 milion de vizualizări. La fel, canalul său de YouTube a cunoscut una din cele mai rapide ascensiuni.

Ela-craciun-copil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *