Paula Chirilă învață să meargă cu căruța, iar Dan Helciug cântă la caval, la “Ie, Românie”

O moldoveancă, actrița Paula Chirilă, și un ardelean, muzicianul Dan Helciug, cutreieră satele din Muntenia, ca să descopere cele mai frumoase și mândre fete din regiune și cei mai talentați localnici, vineri, 30 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Ie, Românie”, prezentată de Mircea Radu, la Antena 1.

Ocazie cu care, în cele două zile de căutări prin satele muntenești, Paula învață să mâne calul înhămat la căruță. “Mi-a fost un pic teamă, pentru că mie mi-e frică de cai dar, până la urmă, am luat hățurile și m-am descurcat”, spune aceasta.

La rândul său, Dan Helciug va demonstra la “Ie, Românie” că știe să cânte la caval. De altfel, el spune că se pricepe să cânte și la alte instrumente de suflat, precum tilincă, cimpoi și tâlv. “Am comandat acest caval la un meșter popular din Sf. Gheorghe. Am învățat să cânt singur la el, în trei luni de zile. Sunt un autodidact. Dar intenționez să iau niște lecții de la Gelu Voicu (n.n. cunoscut interpret de muzică populară)”, spune el.

În căutările sale prin satele muntenești, Dan Helciug a fost însoțit de o mică prietenă, o păpușă mică și cu părul roșu, pe care a purtat-o pe umărul stâng. “Ea este aspiratorul meu de gagici”, spune acesta, amuzat. “Oricum, cred că a fost destul de ciudat pentru oamenii aceia să îl vadă pe unul de doi metri, cu o căciulă roșie pe cap și o păpușă pe umăr, că le intră în curte și îi întreabă dacă au fete frumoase în bătătură”, mai spune acesta.

După ce găsesc fete frumoase și harnice și talente autentice, vineri, la “Ie, Românie”, Paula Chirilă și Dan Helciug au misiunea să le convingă să vină la preselecții. În urma preselecțiilor, fiecare dintre cele două vedete va alege câte trei fete cu care va intra, a doua zi,  în finala “Ie, Românie” – Muntenia. Finala jurizată de Andreea Bălan, Nicolai Tand și Cosmin Seleși, veniți special de la București, va desemna cea mai frumoasă fată din Muntenia și cel mai talentat localnic din această regiune.

Ce fete și talente au descoperit Paula Chirilă și Dan Helciug în căutările lor prin satele din Muntenia, telespectatorii Antenei 1 vor vedea vineri, 30 martie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Ie, Românie”, prezentată de Mircea Radu.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings Stores