Alina și Romeo de la Alesis vă dezvăluie rețeta lor de gogoșari și conopidă! Cum să le pui pentru iarnă
Alina și Romeo de la Alesis sunt împreună pe scenă, dar și în afara ei. Alcătuiesc un cuplu exemplar, iar oamenii îi apreciază pentru tot ce fac. În videoclipurile lor a jucat și buna lor prietenă Irina Loghin.
Și dacă artista Irina Loghin e recunoscută pentru stilul alimentar vegetarian abordat și faptul că se menține în formă cu mișcare, iată că și Alina și Romeo sunt atenți la ce consumă. Cei doi se pregătesc pentru spectacolele din iarnă și își umplu cămara cu bunătăți. ”Culegem roadele unei veri bogate, cu spectacole și evenimente dar ne pregătim și pentru iarnă. Astfel, pe lângă faptul că lucrăm intens la finalizarea albumului de muzică ușoară, avem grijă și la ceea ce mâncăm. Pe cât posibil, încercăm să folosim alimente naturale, cumpărate de la crescătorii de animale și cultivatori de legume serioși, pe care îi cunoaștem. Avem sursă de găini, de roșii, de lapte, brânză, curcan, nuci, ouă de găină, de prepeliță… Mama ne furnizează și ea tot ce cultivă în grădină. Acum, fiind vremea în care gospodinele se pregătesc de sezonul rece, vă dau și eu o rețetă de salată de iarnă, foarte apreciată”, ne spune Alina de la trupa Alesis. Iată rețeta
SALATĂ DE CONOPIDĂ ȘI GOGOȘARI
NECESAR:
2 kg conopidă
2 kg gogoșari
Pentru sos:
200 ml miere de albine
300 ml otet
400 ml ulei
1 pahar apa (200 ml)
1 lingură și jumătate de sare
700 g pastă de tomate
2 căpățîni de usturoi
Sosul se fierbe aproximativ 10 minute, apoi se introduce conopidă ruptă bucățele, se fierbe cca 10 minute, după care se adaugă gogoșarii rupți solzișori și se lasă să dea un clocot.
Se pune fierbinte din borcane încălzite și se acoperă cu o pătură, lăsându-le să se răcească încet.
A doua zi se duc la beci.