VEDETE

Ioanei Lee i s-a impus să devină mamă: ”Trebuie să faci băiat ca să ducă numele mai departe”

În best seller-ul ”Ai Suru – A iubi”, Ioana Lee povestește cu lux de amănunte despre presiunile la care era supusă constant de către familia primului ei soț, aristocratului Ken Nitobe, pentru a o convinge să se preocupe doar asupra vieții de familie și a procreării unui moștenitor. Se pare că acesta a fost unul dintre principalele motive ce a dus la divorțul scriitoarei, ce azi locuiește în Washington D.C, de prințul japonez.

”Înțelegeam de ce mă întrebau mereu de copii, dar aș fi vrut, pe de altă parte, ca și ei să înceapă să înțeleagă de ce nu eram pregătită pentru așa ceva la momentul respectiv și poate că nici mai târziu. Dar nu se întâmpla asta, pentru că diferențele culturale și de mentalitate erau mult mai profunde, lucru ce mi s-a revelat prin alte și alte discuții pe care le purtam pe tema copiilor”, scrie Ioana Lee în primul său roman, despre traiul din Țara Soarelui Răsare, plin de restricții și comenzi de îndeplinit.
Visurile ei de a își clădi o carieră în modelling sau actorie erau sabotate permanent de către soțul și socrii săi. Fiecare pas, mișcare sau apel telefonic erau atent controlate iar solicitările pentru diverse contracte erau respinse înainte ca Ioana să afle despre ele. În cele din urmă, pentru a liniști lucrurile în familie, Ioana a promis că va deveni mamă după vârsta de 30 de ani, cu condiția de a fi lăsată să urmeze o carieră artistică. ”Trebuie să fie băiat ca să poarte numele familiei mai departe. Cred că ai înțeles lucrul acesta încă de la căsătorie. Copilul va știi că tu, la origini, ai fost de altă naționalitate, dar că acum ești japoneză. Și el oricum nu va înțelege ce este acela un român, dar desigur va merge să viziteze țara, însă ca japonez”, i se spunea Ioanei de către familia sa japoneză. Aceste diferențe mari de mentalitate au dus-o într-un final pe Ioana Lee către o depresie puternică ce a culminat cu divorțul de prințul japonez.
Astăzi, Ioana Lee este o scriitoare de succes stabilită în Statele Unite ale Americii iar în noiembrie urmează să lanseze a patra sa carte, despre reîntâlnirea cu aristocratul japonez în New York, la 15 ani după separarea lor. Celelalte cărți scrise de Ioana Lee sunt: ”Ai Suru – A iubi”, ”Coșmarul american” și ”Reflecțiile unui blog trotter”.
Ioana- 2Ioana- alta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *