Curiozitati

Calatoriile ne aduc mult mai multa fericire decat orice bun material

De ce mergem la mall cu asa entuziasm imediat ce avem cativa bani in portofel? Cu fiecare achizitie noua ne simtim un pic mai fericiti, dar aceasta stare dureaza doar cateva zile.

Cele 6 ingrediente ale fericirii adevarate

Este timpul sa nu mai cheltuim atatia bani pe haine si alte produse si sa incercam sa gasim adevarata fericire (sigur exista!).

Se pare ca principalul impediment in calea fericirii este adaptarea. Imediat ce produsul pe care ni l-am cumparat devine obisnuit si nu ne mai bucura, nivelul satisfactiei pe care o simtim scade considerabil si incepem sa cautam alte produse pe care sa le cumapram. Acest proces se repeta tot timpul.

Cu toate acestea, prin cercetarile efectuate la Universitatea Cornell specialistii au gasit o modalitate de a rupe acest ciclu daunator. Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a aratat ca experimentam aceeasi crestere a sentimentului de fericire atunci cand cumparam ceva care ne place si atunci cand calatorim. Insa – si aici este cel mai important aspect – cantitatea de fericire pe care noi o simtim cand cumparam ceva scade considerabil in scrut timp, in timp ce amintirile si experientele calatoriilor continua sa ne incarce cu hormonii fericirii pentru mult timp.

sursa: kudica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *