VEDETE

Paul Surugiu-Fuego: ”E deja o tradiție ca în sală să se afle doamna Irina Loghin, mama mea adoptivă în cântec, care îmi aduce la fiecare spectacol un ceai cald…”

Paul Surugiu-Fuego a încheiat turneul național ”Lăsați-mi, muzica”. La București, artistul a susținut două concerte luni, la Teatrul Național din București, iar din sală nu a lipsit Irina Loghin. Spectacolele artistului au fost un adevărat regal.

fuego r

„ Mi-am dat seama ieri, după atâția ani de muncă asiduă pe scenă, că totul ține de un fir de ață, că nimic nu este imposibil și că viața asta e atât de scurtă pentru câte bucurii putem acumula. Sigur că n-am zis nimic spectaculos, dar după ce am făcut un maraton de 6 ore de concert, cu aproape 2000 de priviri ațintite asupra mea, mă gândesc la felul în care un om poate avea o mulțime de scări pe câteva bucăți de scândură.
Nu fac filozofia artistului acum, dar vă doresc, pe bune, și vouă să trăiți atâtea stări la un loc câte am avut eu aseară – stres, lacrimi, emoție, amintire, fericire, extaz, împlinire, nervi, oboseală, toate strânse în același eu care-a zâmbit pe marea scenă a Teatrului Național din București, după 10 ani de la ultimul concert acolo, susținut alături de Grigore Vieru. 

Am fost fericit să pot oferi, după un turneu de 20 de orașe, bucurie și zâmbete publicului meu. Am fost onorat să pot avea invitați pe scenă – Adriana Trandafir, o actriță fenomen, alături de care am plând cu toții, interpretând un moment de colecție dedicat poeziei lui Vieru și Basarabiei. Stela Enache a acceptat invitația de a face un moment omagial Florin Bogardo, cântând împreună cele mai frumoase refrene ale ei, de la „Ani de liceu”, la „Tu ești primăvara mea”. Maestrul Jolt Kerestely a cântat cu mine la pian, fiind într-o formă de zile mari la cei 83 de ani ai săi, iar Lidia Buble, o fată de milioane, a emoționat întreaga audiență prin duet-ul nostru cu memorabila „CASĂ PĂRINTEASCĂ”.

E deja o tradiție ca în sală să se afle doamna Irina Loghin, mama mea adoptivă în cântec, care îmi aduce la fiecare spectacol un ceai cald, cozonac, prăjituri și nenumărate bunătăți pentru echipa mea. M-am bucurat să o revăd și acum și să pot spune publicului că folclorul are și el legendele sale și trebuie prețuit deopotrivă pentru autenticitate, simplitate și frumusețe.  

Nu e simplu să duci două spectacole, dar mă țin tare și sper să fi oferit calitate. Spectacolul „LĂSAȚI-MI MUZICA” a fost un strigăt, o pledoarie pentru muzica cu melodie, muzica ușoară românească, un gen care nu-i pe cale de dispariție și care are în continuare nenumărați fani. Am încercat să aduc toate stările pe scenă și am fost emoționat ca niciodată! ( PAUL SURUGIU – FUEGO ) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *