VEDETE

Cum arăta Gigi Gheorghiu, pe vremea când frângea inimile femeilor

gigi-gheorghiu-r

Gigi Gheorghiu așa cum nu l-ai mai văzut demult! Iată-l pe artist într-o fotografie de colecție de acum 30 de ani, când rupea inimile admiratoarelor!

Gheorghe Gheorghiu (63 ani) este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi. Cantautorul, care a lansat celebra melodie ”Dar unde dragoste nu e, nimic nu e”, făcea furori în tinerețe. Printre artistele pe care le-a vrăjit ase numără și Anca Țurcașiu, alături de care a trăit o frumoase poveste de dragoste în anii 90. În prezent, interpretul se află într-un turneu peste Ocean, alături de Maria Dragomiroiu și Irina Loghin. Artistul a început să cânte de la șase ani, când în urma unui examen de aptitudini, a fost remarcat de o comisie a Școlii de muzică din Brașov pentru a urma cursuri de 12 ani. A studiat vioara și apoi chitara, activând o perioadă în cadrul Cenaclului Astra, iar în 1975 a participat la primul Festival Național de Muzică Folk, unde a obținut marele premiu și a fost invitat să cânte la Festivalul de toamnă al Cenaclului Flacăra.

Până în 1980 a fost membru al cenaclului, iar apoi a trecut la Serbările Scânteii Tineretului. În 1984 a lansat discul “Să fii tânăr” iar în 1988 “Pentru dragoste”. A susținut concerte în toate orașele din țară, iar după 1990 a început să participle la numeroase concerte în străinătate. În 1993 a înființat Fundația Culturală “Gheorghe Gheorghiu” și Spirit Studio Production, an în care a lansat discul “Unde dragoste nu e, nimic nu e”, iar trei ani mai târziu a apărut “Doi ochi căprui caut și acum”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *