Calatorii

Se deschide primul hotel plutitor din România. Un loc exotic unde te simți ca-n Maldive

primul-hotel-plutitor-din-romania primul-hotel-plutitor-din-romania-03

Primul hotel plutitor din România, un sat lacustru construit pe Dunăre, în comuna Berzasca din judeţul Caraş-Severin, se va deschide peste două săptămâni, anunță adevarul.ro.

Satul lacustru este alcătuit din mai multe bungalouri suspendate deasupra Dunării, în care turiștii se pot caza. Hotelul plutitor a fost construit cu ajutorul unei finanțări de la Uniunea Europeană și îi aparține omului de afaceri Sorin Liubimirescu din Reșița.

Ideea de a construi un hotel plutitor i-a venit acum câţiva ani, pe când căuta un loc de cazare în Clisura Dunării: “Am căutat vreo două luni pe internet să-mi rezerv, dar nu am găsit, deşi este un loc deosebit de frumos. Până la urmă, după ce am găsit unde să mă cazez, am rămas dezamăgit de condiţiile găsite. Aşa mi-a venit ideea de a face acest hotel”.

Construcția a costat 600.000 de euro, din care 200.000 au venit de la UE ca finanțare nerambursabilă.

În total, satul lacustru are 15 bungalouri din lemn, înălțate pe piloni. Fiecare bungalou are două niveluri și este dotat cu living, chicineta și baie (jos) și un dormitor la etaj, mai notează adevarul.ro.

Toate căsuţele plutitoare au şi o terasă cu vedere spre malul sârbesc, unde oamenii pot face plajă, pot să pescuiască sau să se relaxeze. De asemenea, au fost amenajate și un ștrand și o parcare pentru 40 de mașini.

O noapte de cazare într-o căsuță plutitoare costă 250 de lei. În curând, hotelul va avea și un site unde se vor putea face rezervări.

Mai mult aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *