La zi

Un candidat la Primaria Bragadiru a fost condamnat pentru delapidare cu 5 ani parnaie, fiind reţinut în penitenciar! Afla cine e cu adevarat Vasile Cimpoeru

shutterstock_132181055-680x420

CE NU VREA SĂ ŞTIŢI –  CIMPOERU VASILE  –  ALIAS –VASILE ŢĂRANU –

 Probabil cele prezentate, pentru cei mai mulţi dintre dumneavoastră nu înseamnă  o noutate fiind  fapte bine cunoscute.

Candidatul PD -L la funcţia de primar, Cimpoeru Vasile născut in comuna Iepureşti Giurgiu are o mare problemă de imagine.

Ştiaţi că sus numitul candidat la primărie a făcut puşcărie?  Probabil că nu.

În  anul 1987 acesta a fost condamnat pentru delapidare cu 5 ani închisoare fiind reţinut în penitenciar.

Delapidarea este infracţiunea prevăzută de Codul Penal la art. 215 ^1 şi înseamnă “Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează “ (se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 15 ani).

Pe  26 ianuarie 1988 când Nicolae Ceauşescu a împlinit 70 de ani a dat celebrul Decret nr.11/1988 prin care a amnistiat toate infracţiunile pentru care s-a aplicat pedeapsa cu închisoare până la 10 ani inclusiv,  deţinutul Cimpoeru Vasile a fost unul dintre beneficiarii Decretului.

Decretul nr.11 din  26 ianuarie 1988 a produs  un cutremur în România aproape golind puşcăriile. Un număr foarte mare de puşcăriaşi cu condamnări grele au fost eliberaţi. În România s-a produs un şoc, siguranţa cetăţeanului fiind puternic afectată.

Conform art.4 din Decret, toate consiliile populare au fost obligate să-i integreze în colectivele de muncă pe toţi puşcăriaşii eliberaţi.

Se poate spune fără tăgadă că numitul Cimpoeru Vasile a fost unul din  beneficiarii regimului comunist – ceauşist.

Datorită Decretului de amnistiere dat de Ceauşescu acesta a ieşit din puşcărie după un  an, fără a ispăşi toată condamnarea primită de 5 ani. Infracţiunea săvârşită de Vasile Ţăranu a fost ştearsă din cazier şi acesta a putut candida acum 4 ani pentru un post de consilier local pe lista PSD şi acum pentru funcţia  de primar şi consilier local pe lista PD-L.

Împotriva oamenilor necinstiţi, dovediţi, justiţia aplică pedepse corespunzătoare faptei în ideea că perioada de detenţie va fi un sfetnic bun şi-l va îndrepta pe făptaş când se întoarce în societate.

Tocmai asta e adevărata noastră problemă dacă Vasile Ţăranu a înţeles? Se poate spune cu certitudine că NU deoarece  faptele acestuia o dovedesc.

           – A dorit să plece din ţară dar la vamă a fost  returnat în anul 2003.

El cunoaşte bine de ce ? Şi de ce ascunde aceste lucruri?

– In anul 2004 Vasile Ţăranu a primit o amendă pentru vătămare corporală din culpă.

Vătămarea corporală din culpă este prevăzută de Codul Penal la art. 184 şi înseamnă fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2^1Cod penal (adică lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă), care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181 (Vătămarea corporală), săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.                

– Aruncă cu uşurinţă personal bani în campania electorală (încercând să-şi cumpere incompetenţa,) eludând legea electorală.                                                                       

 Denotă inconştienţă sau totală lipsă de respect faţă de lege fluturând sloganuri de tipul „De unde furăm mâncam toţi”,nadăjduind că aceşti bani se vor întoarce.            

Toate acestea dovedesc că momentul  1987 nu  a fost  un accident în viaţa lui şi nu-i putem acorda circumstanţe atenuante. Pentru el nu contează legea  recidivând  cu amendă pentru vătămare corporală în anul 2004 şi în anul 2003 returnat de  la graniţă pentru motive de el ştiute.

Dovedeşte  dispreţ  faţă de lege confirmând zicala LUPUL ÎŞI SCHIMBĂ PĂRUL DAR NĂRAVUL BA.

Nu există nici o dilemă – Vasile Ţăranu nu s-a lecuit!  

Art. 62 alin 1 din Legea nr. 215/2001 a  administraţiei publice locale precizează: ,,primarul reprezintă unitatea administrativ teritorială în relaţiile  cu alte autorităţi publice, cu persoane fizice sau juridice române ori străine, precum şi în justiţie,,.

Cum poate reprezenta comunitatea noastră şi dialoga cu partenerii menţionaţi mai sus pe picior de  egalitate un primar cu un astfel de trecut ?

Trebuie să fiţi informaţi de faptul că primarul este ordonator principal de credite, adică gestionează bani publici. Cum va gestiona un fost condamnat pentru delapidare,banii dumneavoastră?

Un primar performant este acela capabil să atragă pentru comunitate bani – fonduri europene, dar marea problemă în obţinerea de fonduri europene o reprezintă capacitatea de a iniţia proiecte viabile şi a elimina suspiciunea că aceşti bani sunt cheltuiţi potrivit destinaţiei.

Ce credibilitate va avea un primar ca Vasile Ţăranu pentru a accesa fonduri structurale?

Trebuie să ştiţi că primarul reprezintă dintotdeauna o persoană importantă , înţeleaptă , omul capabil,să găsească soluţii la problemele comunităţii,  omul integru şi moral, un exemplu pentru întreaga comunitate.

Are Vasile Ţăranu aceste calităţi ? Reprezintă acesta un exemplu pentru copiii dumneavoastră?

Se laudă cu calităţi pe care nu le deţine, că este cinstit, întrăzneţ, perseverent, şi bun gospodar.

–         Întrăzneţ ? – Vasile Cimpoeru zis Ţăranu este foarte timid, chiar mut, în cei 4 ani cât a fost consilier local nu a iniţiat nici un proiect de hotărâre, nimic în sprijinul comunităţii, din contră a manifestat obedienţă şi supunere oarbă şi nu a votat niciodată împotrivă.

Se laudă că pune întreaga experienţă în slujba dumneavoastră, oare este vorba  şi de experienţa dobândită în anii de puşcărie?

Cetăţeni ai oraşului Bragadiru dacă numitul Cimpoeru Vasile zis Ţăranu va pune mâna pe primărie nu vom scăpa de eticheta conform căreia  vom avea  în frunte un primar, puşcăriaş, amator de moravuri uşoare, de jocuri de noroc, exponent al lumii interlope.

Se poate spune fără doar şi poate că având în funcţie un primar cu un astfel de trecut, chiar dacă a fost amnistiat, şansele şi imaginea oraşului nostru vor fi puternic afectate.

Aceasta este adevărata faţă a lui Cimpoeru Vasile zis Ţăranu şi să spună că cele relatate nu sunt adevărate.

Alegerea este a dumneavoastră în cabina de vot, unde sunteţi doar cu Dumnezeu şi nimeni  nu vă poate obliga să dezvăluiţi secretul votului.                                           SALVAŢI ORAŞUL BRAGADIRU!

p.s. Toate informatiile furnizate pot fi verificate fara probleme si implicit sunt adevarate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *