ARTA DE A CREDE ÎN TINE

Nu trebuie să schimbăm lumea; trebuie doar să ne schimbăm pe noi. 
Şi vom constata cu surprindere că cei din jurul nostru se schimbă împreună cu noi. 
Sunt răspunzătoare pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce crezi tu că ai înțeles 
Ești ceea ce crezi.
Poți tot ceea ce simți că poți.
Iar dacă în acest moment al vieții ai ajuns într-un impas și nu mai faci nimic notabil cu și în viața ta, verifică dacă nu cumva nu mai crezi deloc în tine.
Vezi dacă acum nu ești doar o sumă de personaje nemulțumite din trecutul tău, ajunse într-un impas și împotmolite în drumul vieții.
Verifică dacă nu e posibil ca „nu pot…”, „nu se poate…”, „eu nu cred că…”, „nu are rost să…”, să devină crezurile tale zilnice.
Degeaba te bați cu pumnii în piept câtă credință ai în divinitate, dacă îți lipsește încrederea în tine, în forțele tale, în capacitatea de a-ți modela viața și traiul.
Degeaba afirmi cu orice ocazie „cum o vrea Dumnezeu!…”, dacă tu refuzi să observi orice oportunitate îți este dată de creator, de univers, pentru a fi fericit(ă) și mulțumit(ă).
Nici Dumnezeu, nici altcineva nu va trăi în locul tău, iar menirea ta aici, în această viață, pe acest pământ, nu este să zaci așteptând ca cineva din exterior să vină, să-ți facă treaba, iar tu să-ți asumi meritele (dacă totul iese bine), sau să devii victima plângăcioasă, dacă lucrurile nu merg așa cum ți-ai imaginat tu, după chipul și asemănarea ta.
Ești tot ceea ce crezi tu că ești.
Depinde ce credințe ai legate de tine.
Te crezi urât(ă), bătrân(ă), incapabil(ă) și alte crezuri întunecate? Exact aceea ești! Deoarece în fiecare zi când te uiți în oglindă îți repeți inconștient acele informații, întărindu-le, hrănindu-le, transformându-le din simple afirmații în credințe limitative și autodistructive.
Dar atunci când știi că nu există limite, când crezi cu adevărat în tine fără condiționări, când știi că poți orice, chiar și să anihilezi credințele negative, viața nu va mai fi o serie de momente de chin, ci o curgere lină de trăiri și împliniri.
Ai curajul de a avea credință în tine, indiferent de ceilalți. Cei care încearcă să te dărâme au ajuns în fața ta doar pentru ca tu să fii convins(ă) că nimeni altcineva, în afară de tine, nu-ți cunoaște valoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *