Horoscop

24 mai – 12 iunie 2016, cruce cosmică mutabilă. Să știi că nu știi nimic. Și nici asta să nu știi prea bine

sufleteee_opt-692x360

Orice careu e, astrologic vorbind, un unghi drept, turbulent și instabil, format între două planete. Din 24 mai însă, Soarele1 atinge în tranzit gradul 4 Gemeni, începând a închide (în orbul maxim admis în cazul unui luminariu) o cruce cosmică mutabilă – patru adicătelea (nu unu) careuri consecutive, în horă prinși fiind și Jupiter la grad 14 Fecioară, Saturn Rx la grad 14 Săgetător și Neptun la grad 12 Pești.

Spre deosebire de crucea cardinală ori fixă, cea mutabilă e alcătuită din două drepte perpendiculare identice – două opoziții mercuriano-jupiteriene. Mercur și Jupiter2 participă în mod egal la tensiune, polarizați de-o parte şi de alta, o dată de-a lungul axei de vindecare Fecioară – Pești3 și, apoi, a celei de cunoaștere Gemeni – Săgetător4. Fără o bună cunoaștere vindecarea nu e posibilă, așa cum, fără o bună sănătate a corpului fizic, dar și a corpurilor mai subtile, energetice, nu prea poți crește în înțelegere.

În orice structură psihică vie, ca-n întreg universul, totul funcționează în cicluri. Semnele zodiacale cardinale5 pun la bătaie tupeul, energia necesară de început. Erupția neprelucrată, brutală a unui act de voință personală. Fixele6 întăresc energia, o consolidează constant. Lor li se pune pata pe câte ceva. Şi le ține. Când un demers însă se mută pe o energie mutabilă7, e nevoie s-o lași să curgă, să-i permiți să circule, să se diversifice. Să te comporți mai mult în funcție de conjuncturi, să iei lucrurile ca atare, fiecare cum vine. Degeaba vrea mușchiul tău ce vrea, contextul e cel ce-ți va face agenda de zi, el îți va oferi soluții neașteptate, dezlegarea. Se pune mai degrabă problema a cât de ușor îți iese să te lași dus, să te aclimatizezi la variate circumstanțe, neblocând nimic, nemaistopând energia. Doreşte-ţi ceva în funcţie de ambianța imediată, de condiția de moment! Fă ce poți cu ce ai și ai să faci acum din rahat bici!

E vorba, deci, de o abordare mai fluidă și flexibilă, mai cu puțină îndârjire, în tot ceea ce faci. Te poți deprinde cu un tip de curgere, de ușurință? Ia hai să mai scapi de rigiditățile minții psihologice, de atașamente stupide, de fixații, obsesii! Nu dă bine acum să te fi abandonat prea mult unei relații, să fi căpătat obsesia unui iubit, dependenţa unei substanțe, a unui demers. Verifică-te, ești pe cale să dezvolți o toleranță din ce în ce mai mare la obiectul adicției, începi să ai nevoie de din ce în ce mai mult din el ca să obții același rezultat de satisfacție?

Cum din 29 mai intră în ring și preagingașa Venus, viața amoroasă intră și ea în regim de provizorat. Ce se trăiește acum, sentimental vorbind, nu ține neapărat, nu durează. Nu se impun concluzii finale, nu e cazul să te desparți de partener definitiv. Sub Venus în Gemeni (cu atât mai mult angrenată într-o astfel de configurație astrală dinamică), e posibil să se întâmple, din punct de vedere relațional, reveniri, să se recompună, în treacăt, cupluri. Pleci, dar te întorci la iubită. Ca să pleci din nou, să ai de unde te întoarce. Despărțirile nu au acum un efect de eșec, devastator, sunt mai lejere, fără prea multe complicații psihologice, pentru că nu-s de tot. Nu-s nicicum. În mutabile, nu se știe niciodată. Relațiile amoroase pot avansa și pe piste colaterale. Poți duce mai multe iubiri în paralel, așa că te-ar avantaja un pic de suplețe, de permisivitate afectivă. S-ar prea putea să nu te oprești din iubit, pentru că te afli, în general, într-un tip de dezvoltare eternă. Pe orizontală. S-ar putea să te trezești că vrei tot mai mult din ce știi deja (opoziția Gemeni – Săgetător). Să ai o casă, dar să vrei să știi cum e cu două. Să ai o femeie, dar să știi cum e cu nouă.

Oricum ar fi, nu-i cazul să fii acum un visător prost, un utopist lipsit de simț practic. La ce bun să filozofezi în păpuşoi, elitist, cu capul în nori, fără să știi ce se mai întâmplă la picioarele tale (careu Săgetător – Fecioară)? La ce bun să fii exact, performant și precis dacă asta te ține departe de ceea ce simţi (careu Fecioară – Pești)? La ce bun să fii luat întruna la ștangă, la bani mărunți, la detalii tehnice, dacă, atunci când judeci cu inima, fiecare are dreptate în felul lui, pentru fiecare caz în parte există o soluție personală (careu Fecioară – Pești)? De ce să nu lași, când și când, la o parte dorința de a înțelege pentru a te bucura de ceea ce este (careu Săgetător – Pești)?

Mai mult aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *