EVENIMENTVEDETE

Festivalul Mamaia, sabotat de Consiliul Județean Constanța? NU s-au găsit pentru Mamaia 150 000 euro, dar s-au găsit pentru Cerb peste 1 milion de euro

O nouă ediție a Festivalului Mamaia urma să aibă loc în perioada 5-8 septembrie în locația Pavilionului Expozițional Constanța, întrucât Teatrul de Vară încă nu a fost renovat. Demersurile organizatorilor au început în luna mai a acestui an, însă Consiliul Județean Constanța și-a dat acordul pentru festival abia la începutul lunii august spuen Anne-Marie Simona Ionescu, unul dintre asociații societății Electrecord Production, care urma să organizeze cea de a 43 –a ediție a festivalului. ”La Constanța zboară OZN-uri. Aveam totul pregătit, de la program la prezentatori, doar că cei de la Consiliul Județean, și-au dat acordul în plină vacanță pentru tot ce înseamnă mediu de afaceri, care urma să contribuie cu sponsorizări pentru organizarea festivalului. Bugetul ediției din acest an a fost estimat la 150 000 de euro”, a declarat Lucian Ionescu, vicepreședintele Asociației Culturale Electrecord Production. Ionescu a făcut referire la piedicile puse de PSD, care conduce CJC prin intermediul lui Marius Horia Țuțuianu, care a supus la vot prea târziu, parteneriatul pentru eveniment. Practic, în august, lună de vacanță, nu avea cum, practic să cauet sponsori, în condițiile în care șefii marilor firme de la noi erau plecați peste hotare.

Lucian Ionescu n-a reusit sa stranga buget pentru Festivalul Mamaia. onsiliul Judetean i-a aprobat greu sa faca evenimentul.
Lucian Ionescu

Acesta spune că nu va renunța și că va propune administrației județene ca evenimentul să aibă loc la anul. Prezentatorii antamați au fost Dan Negru și Simona Gherghe. Pe scenă urma să urce în recital: The Motans, Andre, Mahala Rai Banda și Loredana. Ultima ediție a manifestării a avut loc în 2012. Prima ediție a festivalului a avut loc în 1963. Nu s-au găsit pentru Festivalul Mamaia 150 000 euro, dar s-au găsit pentru Cerb 1 milion de euro, din spusele d-nei Doina Gradea, președintele TVR. Totuși, anumite surse susțin că Cerbul de Aur ar fi costat mai mult, peste 2 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *