EVENIMENTVEDETE

Balerina Alina Cojocaru va susține cinci spectacole la Sadler’s Wells Theatre

Balerina Alina Cojocaru va susține patru spectacole la Sadler’s Wells Theatre din Londra în perioada 20-23 februarie.

După ce joi și vineri, pe 20 și 21 februarie va juca în câte un spectacol, în ziua de sâmbătă, 22 februarie, de al orele 19.30, cea mai apreciată balerină a României va susține două spectacole, unul de la ora 14.30, al doilea de la 19.30, urmând ca duminică, pe 23 februarie să evolueze într-un singur spectacol de la ora 16.00. La Sadler’s Wells, cel mai prestigios teatru de dans din Marea Britanie, vin să danseze cei mai buni dansatori din lume. Balerina noastră a studiat la Kiev timp de şapte ani, începând de la vârsta de 9 ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne.

Alina Cojocaru
Alina Cojocaru

Conform adevărul.ro, Alina a dansat vreme de 13 ani, împreună cu Johan Kobborg (foto sus) — partenerul ei atât pe scenă, cât şi în afara acesteia — în cadrul Royal Ballet, continuând să danseze, ca artist invitat, în companii renumite din întreaga lume, precum American Ballet Theater, Hamburg Ballet, Tokyo Ballet. În iunie 2013, Alina Cojocaru a părăsit Royal Ballet, alăturându-se English National Ballet.   Printre distincţiile care i-au fost conferite Alinei Cojocaru se numără Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler ”pentru performanţele sale prin care reprezintă şi impune talentul românesc pe marile scene ale lumii” (2002). În ianuarie 2003, Alina Cojocaru a câştigat premiul Richard Sherrington pentru cea mai bună dansatoare, premiu decernat de către Critics Circle National Dance Awards, Marea Britanie.

Alina Cojocaru
Alina Cojocaru

Un an mai târziu, a fost desemnată cea mai bună balerină în cadrul Festivalului ”Monaco Dance Forum” şi la Gala Premiilor Nijinsky. Tot în anul 2004, Ministerul român al Afacerilor Externe i-a acordat premiul “Diplomaţiei prin Cultură”.   Alina Cojocaru s-a numărat printre cele patru laureate ale premiului “Balerina deceniului”, decernat cu ocazia unei prestigioase gale internaţionale de balet “Stars of the 21st Century” desfăşurată în anul 2010 la Moscova. Balerina română a împărţit premiul cu Lucia Lacarra din Spania şi Svetlana Lunkina şi Diana Vishneva din Rusia. În 2012, Alina a câştigat Premiul Benois pentru cea mai bună balerină, una dintre cele mai râvnite distincţii în lumea baletului.

Alina Cojocaru
Alina Cojocaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *