EVENIMENTVEDETE

Cătălin Botezatu, vacanță eco în Singapore și Bali

Cătălin Botezatu a petrecut prima vacanță de vară din ultimii doi ani alegând două destinații superbe din Asia.

Designerul a stat patru zile în Singapore și patru zile în Bali, cazându-se în hoteluri sustenabile Six Senses, 100% eco, având astfel parte de o experiență de lux absolută, în acord cu protecția naturii.

“Ultima vacanță de vară pe care am petrecut-o a fost acum doi ani în Maldive, la Six Senses Laamu. Mi-a plăcut atât de mult acea experiență, încât am decis ca acum să stau tot în  resorturile eco Six Senses. Am vrut să mă întorc în minunata Asie de Sud-Est, de care mă leagă amintiri atât de frumoase, așa că am ales Singapore și Bali. Pentru că aveam nevoie de un zbor odihnitor, cu o conexiune bună, am călătorit până la Dubai cu flydubai, apoi de la Dubai cu Emirates Business Class până la Singapore. În avion am urmărit două din cele peste 1500 de filme disponibile în sistemul ICE, am ales mâncare sănătoasă și am reușit să dorm 5 ore pentru că scaunul se transformă printr-o simplă apăsare de buton într-un pat confortabil, astfel că am ajuns la destinație odihnit”, povestește Cătălin Botezatu.

A stat în primele hoteluri urbane eco

În Singapore, designerul s-a cazat în cel mai nou hotel Six Senses, aflat în centrul istoric al orașului, în zona China Town. Acolo s-au deschis, anul trecut,  primele două hoteluri urbane ale brandului Six Senses.

“Hotelurile Six Senses sunt absolut superbe, amenajate în clădiri de patrimoniu, în stil colonial, aflate în zona lor pitorească”, povestește designerul.

Catalin Botezatu

În Singapore, Cătălin Botezatu a luat la pas zona istorică a orașului, cu magazine pitorești, restaurante cu specific local, animatul China Town, a mers la una din cele mai vechi ceainării și a învățat de la un specialist tainele din spatele preparării unei astfel de băuturi. Tot aici, designerul a avut o consultație cu un medic chinez renumit, specializat în medicina naturistă.

Designerul s-a relaxat in vacanta

Acesta i-a aflat problemele de sănătate doar după consultarea pulsului și i-a recomandat schimbarea radicală a stilului de viață. Astfel, Cătălin Botezatu va trebui să întroducă în stilul său de viață de acum înainte multe ceaiuri, din cele mai bune recolte. Designerul a luat decizia de a renunța definitiv la cafea, pe care a înlocuiește la indicațiile medicului cu fructul călugărului, din care se obține o infuzie asemănătoare la gust și la proprietăți cu cafeaua, fără însă să-i pună în pericol sănătatea prin stimularea excesivă a sistemului nervos. Tot după consultația cu medicul chinez, Cătălin Botezatu va trebui să bea cel puțin 2 litri de ceai oolong pe zi, care îmbunătățește sănătatea inimii, funcțiile cognitive, ajută în procesul de slăbire și reduce riscul de diabet.

Catalin Botezatu in vacanta

Resortul eco de la “capătul lumii”

Din Singapore, designerul a luat avionul către Bali, insula din Indonesia care l-a cucerit în urmă cu aproape două decenii. 

De această dată, a ales să se cazeze în cel mai sudic punct al insulei, pe malul Oceanului Indian, în noul resort Six Senses Uluwatu.

“În Bali ai opțiunea de a te caza în centrul insulei, în Ubud, ori la Ocean, așa cum am procedat eu acum. Am stat la Six Senses Uluwatu, singurul resort certificat Eco din Bali, o insulă în care se află peste 400 de hoteluri, dintre care 100 țin de branduri de lux. Resortul află într-o zonă liniștită, absolut superbă, pe o faleză spectaculoasă, la 250 de metri deasupra oceanului. De acolo și până la Polul Sud ne desparte doar Australia. Vilele resortului au propria piscină, dușuri în aer liber, paturi cu baldachin, cadă cu vedere la ocean, nu există plastic, totul este eco, sustenabil, din materiale naturale, biodegradabile. Mâncarea este sofisticată, sănătoasă, bio, pregătită de un chefrenumit, ce are în palmares o stea Michelin. Am stat în vila Retreat, de tip prezidențial, care este imensă, are peste 3000 de metri pătrați și include o piscină de tip infinity, cu palmieri, zonă de dining, propria bucătărie și zonă de petrescere pentru 200 de persoane”, declară Cătălin Botezatu.

Designerul adora vacantele de lux

Meditație deasupra apei

Cele patru zile petrecute în resortul Six Senses din Bali i-au încărcat rapid bateriile. Designerul și-a alocat timp pentru sesiuni de meditație făcute atât pe pajistea de lângă vilă, având în imediata apropiere oceanul, cât și deasupra apei, pe marginea piscinei infinite. 

“În tot sejurul am continuat relaxarea pe care am avut-o în timpul zborului cu Emirates. M-am odihnit, am mâncat sănătos și am făcut meditație în locuri superbe: pe pajiștea din fața vilei, pe faleză având în față imensitatea Oceanului Indian sau chiar pe marginea piscinei infinite, având senzația că plutesc deasupra apei”, povestește designerul.

Bote se rasfata cu un meniu sofisticat

Meniu bio sofisticat

Întrucât resorturile Six Senses pun mare accent pe tot ce înseamnă sănătate și echilibru, designerul a avut parte de un meniu sofisticat creat de un apreciat chef. Printre preparatele alese s-a numărat carpaccio de ton, salată de căpșuni cu tangerine și pepene roșu, supă Tom Yam, Crab în carcasă moale, creveți în sos de lămâie cu piure de mazăre și salată de flori, carne de vițel cu sos de ananas. Totul asezonat cu sucuri proaspete din fructe exotice, juice-uri energizante sau detoxifiante, precum și fructe proaspete precum ananas, papaya, mango, fructul dragonului ori mangosteen. 

Excursie la templele balineze

O vacanță în Bali implică, obligatoriu, vizitarea superbelor temple de pe insulă. Astfel se face că designerul a pornit de la hotel într-un circuit de o zi care l-a dus la cele mai importante atracții ale insulei.

La doar o oră distanță de la hotel se află Ubud și principalele temple hinduse de pe insulă.

“Bali este o insula celor 1000 de temple, astfel că ai nevoie de ceva timp pentru a le vedea pe toate. În doar câteva zile le poți bifa însă pe cele mai importante. Recomand însă să pleci foarte devreme de la hotel. Am ajuns dimineața la Templul cu Lotuși, apoi la Templul din Pădurea Maimuțelor și la Peștera Elefantului. Toate sunt situate in zona Ubud, o zonă de pădure tropicală, cu vegetație luxuriantă. Aici sunt situate și faimoasele lor orezării terasate, ce apar în toate fotografiile. Ubudul este și un faimos centru cultural și spiritual, aici trăind unii dintre cei mai faimoși profesori de yoga din lume.

Botezatu calatoreste la clasa bussines

Seara am ajuns într-unul din cele mai frumoase locuri de pe insulă, foarte aproape de resortul Six Senses unde am stat. Este vorba de templul Uluwatu situat sus pe o faleză, de unde am admirat cel mai frumos apus de soare deasupra Oceanului Indian. Imediat după apusul de soare, în amfiteatrul templului am asistat la un spectacol tradițional al localnicilor, cu dansuri tradiționale și scenete cu personaje care au purtat tot felul de măști colorate”, adaugă Cătălin Botezatu.

Experiența lui Cătălin Botezatu poate fi trăită de fanii lui în orice lună a anului, iar de Crăciun, Revelion și Paști există oferte speciale pentru România, începând de la 1970 de euro de persoană, cu mic dejun inclus.

http://exclusiveluxurytravel.ro/produs/petreceti-vacanta-de-craciun-2019-in-bali-la-six-senses-uluwatu/
http://exclusiveluxurytravel.ro/produs/petreceti-vacanta-de-revelion-2020-in-bali-la-six-senses-uluwatu/
http://exclusiveluxurytravel.ro/produs/petreceti-vacanta-de-paste-2020-in-bali-la-six-senses-uluwatu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *