Recâștigă frumusețea naturală cu ajutorul liftingului facial!

Liftingul facial este o procedură chirurgicală estetică indicată pentru a crea un aspect mai tânăr al feței. Intervenția poate reduce laxitatea tegumentară a jumătății inferioare a feței, excesul de piele de pe obraji și de pe linia mandibulară, precum și alte modificări ale formei feței care apar odată cu înaintarea în vârstă.
Adesea, pacienții optează pentru asocierea în aceeași operație a liftingului cervical, pentru a reduce depunerile de grăsime și pielea laxă de pe gât. E important să știți că liftingul facial nu tratează ridurile fine sau leziunile provocate de expunerea la soare de pe tegumentul restant, pentru a rezolva aceste probleme fiind necesare alte proceduri cosmetice”, a declarat dr. Ruxandra Sinescu – Băltățeanu. (http://projectbeauty.ro/)
 
Sunt suficiente motive să luăm în considerare un facelift. Iată care sunt corecțiile care se pot face. Cu timpul, procesul normal de înaintare în vârstă face ca aspectul și forma fețelor noastre să se modifice. Pielea devine mai puțin elastică și mai fragilă, iar depozitele de grăsime scad în unele zone ale feței și cresc în altele, astfel încât forma acesteia se transformă din cea tinerească, de ou cu vârful în jos, într-un triunghi cu vârful în sus sau chiar într-un pătrat. Un lifting facial poate corecta: aspectul “lăsat” al obrajilor, pielea în exces de la nivelul mandibulei (“fălcuțe”), șanțurile adânci care se întind de la nas până la colțul gurii – șanturile nazo-geniene, pielea și grăsimea în exces de pe gât, dacă se asociază un lifting cervical. ”, a mai explicat dr. Ruxandra Sinescu – Băltățeanu.
 
Deși liftingul facial vă va oferi un aspect întinerit al feței și gâtului, rezultatele intervenției nu sunt permanente. Procesul natural de îmbătrânire și gravitația continuă să își spună cuvântul. “În general, ne putem aștepta ca rezultatele operației să fie vizibile în jur de 10 ani. Facelift-ul este o procedură extrem de individualizată și ar trebui să o faceți pentru dumneavoastră, nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva sau pentru a încerca să vă încadrați într-o falsă imagine “ideală”. De asemenea, nu există o vârstă ideală pentru a apela la această intervenție. Decizia de a avea un facelift este una foarte personală, deci o vârstă potrivită general-valabilă pentru a efectua această intervenție este dificil de stabilit. Chiar la pacienți de aceeași vârstă, stilurile diferite de viață – fumatul, dieta, expunerea la soare – sau trăsăturile moștenite genetic – pielea uscată sau grasă, de exemplu  – afectează inclusiv tegumentul și modifică procesul de îmbătrânire. Cu toate acestea, dacă aveți peste 40 de ani și luați în considerare un lifting, nu trebuie să așteptați prea mult, deoarece elasticitatea pielii în decadele 4 și 5 este încă suficient de ridicată pentru a obține rezultate optime.  Desigur că orice pacientă sănătoasă de 60 sau chiar 70 de ani poate fi o candidată pentru această intervenție, însă textura pielii va impune cel mai probabil și efectuarea de proceduri adjuvante. Un facelift tipic va dura 7-10 ani, deci, în mod ideal, chirurgii plasticieni recomandă un prim lifting între 45-55 de ani și o intervenție ulterioară în jurul vârstei de 65 de ani, Bărbații se gândesc rar la această posibilitate înainte de 60 de ani, însă cei care o fac vor avea rezultate mult mai bune după operație”, a completat dr. Ruxandra Sinescu – Băltățeanu.  
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *