VEDETE

Letiția Moisescu: ” Laura e un copil fantastic, dar consider că e prea mică pentru Eurovision”

Letiția Moisescu a participat pentru a doua oară la Eurovision România și este fericită că s-a clasat în top 5. O felicită pe câștigătoarea Ester Peony și este de părere că laura Bretan, marea favorită e prea mică pentru această competiție.

Letiția Moisescu este mulțumită că s-a clasat cu piesa lui Mihai Ogășanu pe locul 5. ”Am știut în ce competiție ne înscriem, nu că ”Daina” nu ar fi meritat locul 1. Și în 2011 am ieșit tot pe locul 5, când participarea la eurovision mi-a deschis multe uși.  Și mama mea cântă, se numește Elena Moisescu, interpretă de folclor din Ardeal,. De la ea am luat refrenul cu influențe folclorice, de la piesa ei ”Câmpurile cu florile”. Mama mea e un om de cultură și mă mândresc cu ea. La mine în familie, toți cântăm și când ne întâlnim nu avem loc unii de alții. Dar România nu a trimis niciodată o piesă cu inflențe folclorice, spre rușinea noastră, aș putea să spun. Moldova a trimis piese cu influențe folclorice, nou nu! Cu toate acestea, eu mi-am dorit o astfel de piesă. Am fost ușor șocată că românii m-au punctat mai slab decât juriul. Jurata din Israel mi-a dat 10 puncte, pe când Calancea din Republica Moldova mi-a dat numai 4 puncte. Calancea, care are piese cu inflențe pe partea de rock și folclorice. Poate că le-a fost greu să noteze”, ne-a declarat Letiția Moisescu. Cântăreața, care a mai concurat în selecția națională în urmă cu 8 ani, a ținut să mulțumească echipei sale. ”Am avut o echipă foarte mare în spatele acestui proiect. Au venit prieteni din străinătate să mă ajute și au făcut tot ce le-a stat în putință. Mihaela Monea, cea care mă îmbracă de 17 ani a realizat în 4 zile ținuta mea de la eurovision. Iar ideea de a ieși din mine acel tricolor pe scenă în cadrul show-ului a fost a coregrafului Daniel Dobre. El și Mihaela sunt doai oameni extraordinari, atât de importanți, cu o energie și o vibrație bună și nu am cuvinte să le mulțumesc pentru susținere și tututror celor care mi-au fost alături. Fără ei nu aș fi reușit. Le mulțumesc din inimă. Piesa ”Daina” e scrisă de Mihai Ogășanu, care a lucrat cot la cot cu mine, are o viziune maximă. Ela  compus pentru Loredana ”Lele și ”Ziga Zaga”. Lucrează cu artistul în studio, ceea ce e rar în ziua de azi. Ieri nu am simțit nicio tensiune, la Arad am avut emoții. Și cu băieții de la Sensibil Balkan m-am completat perfect, iar Daniel a știut cum să ne ajute ca show-ul nostru să fie unitar”, mai spune Letiția Moisescu.

”Mi-am dorit să ne reprezinte un român, consider că avem mulți oameni foarte talentați. De ce să ne reprezinte un român? O să mai concurez la eurovision, o să insist până câștig. Laura e un copil fantastic, consider că e prea mică pentru Eurovision. E foarte stresant, nu e pregătită… Cât despre Bella, să se gândească că nu e româncă. Nu spun eu asta, ci am auzit oameni vorbind în sală, când spuneau ”Noi ne dorim să ne reprezinte un român”. Mie îmi place Ester Peony. Sper să facă o figură bună. Eurovision e un angajament mare. În rest, mi-a plăcut cum a arătat scena anul acesta la Eurovision, grafica, sunetul, … Și-au dat interesul. Ne-au pus într-o lumină pozitivă”, a mai spus artista.

Piesa mamei Letitiei, Elena Moisescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *