Afla cum poti pregati chiar tu Cozonacul lui Chef Scarlatescu!

Cum Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar romanii iubesc sa aiba masa de sarbatori plina de preparate dichisite si foarte delicioase, Dulce si Ceva in Plus ne propune desertul traditional romanesc – Cozonacul- pregatit dupa reteta lui Chef Scarlatescu. Dupa cum probabil stiti, juratul din cadrul emisiunilor cu profil culinar, gateste ireprosabil, fiind unul dintre cei mai apreciati Chefi din Romania. Acesta a impresionat intotdeauna prin standardele ridicate in ceea ce priveste preparatele ce ii poarta semnatura. Cei care au avut ocazia sa le deguste si au fost incantati de ele, vor fi surprinsi si de gustul inegalabil al acestui desert de sarbatoare.

Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori.

Iata cum se pregateste:

Ingrediente:

1 kg  faina

250 gr zahar

450gr lapte

5 oua

60 gr drojdie

300 gr unt Belgian

500gr nuca

200gr rahat

150 gr ciocolata belgiana

30gr portocala confiata

30 gr coaja de lamaie

Mod de preparare:

  1. Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină și lăsăm compoziția să crească la cald până își dublează volumul.
  2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
  3. Gălbenușurile se freaca cu praful de sare.
  4. Punem făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocala confiata. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.
  5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
  6. Luam apoi o bucată de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.
  7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore.
  8. Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

Daca esti o persoana ocupata si nu prea ai timp sa faci cozonaci, avem o veste buna! Il poti comanda online de pe cozonac.dulcesicevainplus.ro. Si nu-ti face probleme…. nimeni nu va sti ca nu l-ai facut chiar tu!

Nu iti place cozonacul sau vrei sa-ti surpinzi familia cu un alt desert anul acesta? Ce zici de un tort un pic altfel? Mousse-ul de ciocolata alba cu alune caramelizate este un desert cu aspect si gust spectaculos. Decorat in spiritul sarbatorilor de iarna, acest tortul va aduce cu siguranta multe zambete pe chipul celor dragi! Arunca o privire pe www.dulcesicevainplus.ro si inspira-te!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *