Calatorii

Caraibe cu buget redus in Ksamil beach (Albania)

Ksamil este un sătuc mic către care Dumnezeu pare că nu și-a mai întors privirea de când l-a creat în 1966. Cu toate acestea, în sărăcia lui lucie, satul albanez a fost binecuvântat cu niște plaje la Marea Ionică pe care România nu le va avea la Marea Neagră, nici dacă invadează Bulgaria și o și cucerește.

13166042_10207468734611167_1583188601659493631_n

Plajele din Ksamil au, pe lângă faptul că îți oferă priveliștea insulițelor care par etern verzi, un nisip aproape alb și fin că își oferă senzația unui concediu în Bora Bora (atâta timp cât nu te uiți în spate să vezi construcțiile neterminate care te duc cu gândul niște bombardamente menite să niveleze localitatea).

bucketreaderssalbania

Cu toate acestea, Ksamil este este una dintre cele mai apreciate localități de coastă din Albania pentru că este vizitată atât de turiștii locali cât și de cei străini. Plajele de acolo chiar dacă sunt mici, acestea sunt foarte curate.

Crystal_blue_ksamil

Nu vă veți lovi privirile de imagini ca la noi, sticle de plastic pe jos, stiuleți de porumb aruncați în nisip, tomberoane ultra-pline și cel mai important, nu o să auziți manele zbierând de „dujmani și of-uri de dragoste”.

14006324339_2d16654350_b

Localuri

Sătucul de mare este plin de localuri și mai ales ieftine, dar dacă acestea vă nemulțumesc puteți merge oricând în Sarande, orașul de care acesta aparține și să mâncați acolo. Nu este la mai mult de 15 minute de mers cu mașina. Localnicii sunt foarte prietenoși chiar dacă nu înțeleg o boabă de engleză în marea lor majoritate.  

Ksamil_cafe

Albania-Ksamil-busy-beach

Prețuri (calculate pentru 2 persoane/7 nopți)

Fără mic dejun – 1.000 – 1.200 lei

Cu mic dejun – 1.400 – 1.800 lei

Cazarea la un hotel lângă plajă este în jur de 20 euro /camera, iar marele avantaj este că foarte multe hoteluri și pensiuni sunt gândite pentru familie, în cameră fiind și o mică bucătărie, în care puteți găti pentru copii.

renoir1

spaghetti-albania

Un prânz cu câte un fel de mâncare vă va costa 25 de lei, 30 să spunem (două persoane), dacă vreți să vă simțiți milionari și să mai cheltuiți 5 lei pe o bere, două. Fructele de mare sunt la discreție având în vedere că în zona respectivă sunt foarte multe ferme de fructe de mare. Un platou uriaș, family size ajunge să coste undeva la 6-7 euro.

menu

sursa: destinatii.eu

mai mult aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *